Qui som?


Biblioteca municipal >

Què és?
Pel contingut del seu fons és una biblioteca de caràcter general i està oberta a tothom.
La Biblioteca d'Almenara ha experimentat un capgirament notable des de la seua inauguració el 22 de juny de 1984 fins ara. En aquests 32 anys, la trajectòria ha sigut prou regular i podem dir satisfactòria, dins de les possibilitats d'un poble com el nostre i més encara si tenim en compte que Almenara com a poble no havia tingut mai aquest servei i ha sigut i és un objectiu prioritari: fomentar el seu ús i l' hàbit lector als ciutadans així com atraure nous usuaris.

El fons bibliogràfic en 1984 constava de 2.859 volums, ara està format per més de 41.000 volums a més d'una secció de material audiovisual amb més de 1600 DVDs, 700 CDs i CD-ROMs .
Com a Servei Públic ha de ser un instrument al servei de l'ensenyança, de la cultura, de la informació i del lleure a l'abast de tothom.

Què oferim?

Les noves instal·lacions de la Biblioteca Pública estan ubicades dins de l'Edifici Polifuncional.
El fons bibliogràfic de la Biblioteca està dividit en vàries localitzacions, a banda del material de la fonoteca, videoteca i els arxius d'ordinador mencionats anteriorment, consta d' una secció de referència (422 documents), secció infantil per a xiquets de 0 a 6 anys (1752), secció juvenil a partir dels 6 anys (5000) i la localització general (24.300) amb llibres de multitud de matèries, així com biografies, novel·les, poesia, teatre i còmics.

L'Hemeroteca compta amb un total de 5087 documents entre els quals es troben edicions enquadernades de revistes i publicacions periòdiques des de l'any 1945, així com els diaris "Diario Levante" i "Mediterráneo" des de 1981 fins ara.
La secció amb publicacions periòdiques que es poden consultar i traure en préstec són en la seua majoria de temes específics com: "Música de poble", "Antropos", "Revista de Occidente", "Altair", etc.

 També es pot gaudir de la Secció Local, que està formada per un total de 875 documents que parlen de diferents aspectes del nostre poble, que serveixen tant per a la consulta i formació dels més menuts, com per a investigadors o historiadors interessats en la història de la localitat.

Per últim, cal destacar la secció del Fons Antic, amb documents anteriors a l'any 1959 del que formen part llibres que daten del S.XVIII fins al segle XX amb un total de 382 exemplars, la major part dels llibres més antics naturalment són de contingut religiós, així com edicions de clàssics datades a principis del Segle XIX.

Tots els documents, tret de les obres de referència, la Secció Local i el Fons Antic, estan en préstec, siga quina siga la naturalesa del seu suport: audiovisual (compactes, cassetes, vídeos) o escrit (llibres o publicacions periòdiques), sense que s'excloguen entre ells, donant, per tant, la possibilitat d'endur-se'ls. Els usuaris poden treure en préstec un total de 12 documents.

Tots els serveis de la biblioteca municipals són gratuïts.
L'accés a la Biblioteca Pública és lliure. El servei de préstec requereix estar en possessió del "carnet de soci". Aquesta targeta s'aconsegueix a la biblioteca municipal facilitant una fotografia (grandària carnet) i la presentació del DNI.

Serveis Préstec de documents: Aquest servei és totalment gratuït, permet l'ús de documents fora del recinte de la biblioteca. És necessari disposar del carnet de lector, per a l'obtenció del qual s'ha d'aportar una fotografia i el DNI. El carnet possibilita el préstec de fins a 12 documents (2 DVDs i 2 CDs per 7 dies; 8 llibres per 15 dies).
Consulta de documents en sala: Per aquells documents exclosos de préstec (enciclopèdies, obres de referència, fons local).
Recerques, informació bibliogràfica i desiderates: Suport a l'usuari en les seues recerques d'informació. La desiderata permet l'usuari suggerir l'adquisició per part de la biblioteca del material que li interesse i que no es trobe en el fons bibliotecari.
Reprografia: Servei que permet obtenir còpies de documents, sempre dins dels límits que marca la legislació de la Propietat Intel·lectual i dels Drets d'Autor.
Visites guiades i formació d'usuaris: Es realitzen cada vegada que els usuaris o grups escolars ho sol·liciten amb l'objectiu de donar a conéixer el funcionament de la biblioteca i els serveis que s'hi ofereixen.
Activitats culturals: La biblioteca organitza periòdicament activitats d'animació lectora, tant per a adults com per a xiquets i joves (hora del conte, contacontes, xerrades amb escriptors, presentació de llibres pels autors, etc.).
Hemeroteca: Ofereix una àmplia selecció de premsa diària, publicacions oficials (DOGV, BOP, BOE), així com revistes de diferents temes.
Accés a Internet: La consulta és gratuïta i lliure a partir dels 16 anys. Els menors de l'edat indicada només podran accedir a Internet acompanyats d'un adult per a la seua autorització.
OPAC: Consulta del catàleg automatitzat en línia de la Biblioteca d'Almenara o qualsevol biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Públiques.
eBiblio Comunitat Valenciana: és un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana que fa possible la lectura de llibres electrònics a través d'internet. eBiblio posa a la disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica que li permet accedir al catàleg i prendre en préstec les principals novetats editorials en format digital per poder-les llegir en diferents dispositius: tablets, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics.

Fitxa tècnica
Estem ací
  • Biblioteca Pública Municipal Almenara
  • C/ Colón, 1
  • Tel.: 96-2623671
  • Fax: 96-2623520
  • Correu: bibliotecadalmenara@gmail.com
  • Horaris:
    • Hivern: matins de 9 a 13 h. i vesprades de 16 a 20 h.
    • Estiu: matins de 8:30 a 14:30 h. i dimecres vesprada 18 a 20h.
  • Superfície útil: 400 m²
  • Llocs de lectura: 75