martes, 18 de octubre de 2016

La Biblio et recomana

Aquesta setmana s'ha lliurat el Premi Planeta 2016 en la seua LXV Edició, la novel·la afortunada ha estat “Tot això et donaré” de Dolores Rodondo (San Sebastián, 1969).
 L'escriptora va començar en la literatura escrivint relats curts i contes infantils, en 2009 va publicar la seva primera novel·la, “Los privilegios del ángel” a la qual li va seguir “El guardià invisible” primer volum de la trilogia del Batzán que la va convertir en un dels últims grans fenòmens de l'edició espanyola amb més de 600.000 exemplars venuts.
 La trilogia de Baztán està composta pels títols: “El guardián invisible”; “El legado en los huesos”; “Ofrenda en la tormenta” publicats entre 2013 i 2014 per l'Editorial Destino.


 Les novel·les són del gènere negre, i Redondo ha triat ingredients perfectes i alguns d'ells originals i sorprenents. L'assassinat ritual d'unes adolescents, la inspectora foral Amaia Salazar i la seva extraordinària família, la mitologia, les llegendes i tradicions d'Euskal Herria i un paisatge que encisa, Elizondo i la Vall de Baztán, a la zona vascófona de Navarra.
 A la biblioteca tenim la trilogia completa, Vols enganxar-te?