martes, 15 de noviembre de 2016

Novetats en Valencià

«Llegir en valencià, les nostres cançons»

És una col·lecció d’11 llibres que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps amb sucoses històries elaborades a partir d’una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.
Amb «Llegir en valencià, les nostres cançons», ens submergirem en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als paratges de la serra de Mariola o la de les Agulles, que ens permetran passejar per Castelló i gaudir de la flaire marinera del Cabanyal mentre escoltem de fons una melodia tradicional valenciana.
Textos de gran qualitat literària, escrits  per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. Cada narració està dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindreraEl CabanyalAmparito la filla del mestreLa tararaJa ve Cento de ca la nóviaEl sereno i la serenaSerra de MariolaEl tio Pep se’n va a MuroLa lluna, la pruna i A la voreta del mar.