miércoles, 22 de noviembre de 2017

Novetats (novembre)


"El silencio de la ciudad blanca" de Eva Gª. Sáenz de Urturi.
Tasio Ortiz de Zárate, el brillant arqueòleg condemnat pels estranys assassinats que aterraren la tranquil·la ciutat de Vitòria fa dues dècades, està a punt de sortir de presó en el seu primer permís quan els crims es reprenen de nou: en l'emblemàtica Catedral Vella de Vitòria, una parella de vint anys apareix nua i morta per picades d'abella en la gola. Poc després, una altra parella de vint-i-cinc anys és assassinada a la Casa del Cordó, un conegut edifici medieval.

El jove inspector Unai López de Ayala —àlies Kraken—, expert en perfils criminals, està obsessionat amb prevenir els crims abans que ocórreguen, una tragèdia personal encara fresca no li permet encarar el cas com un més. Els seus mètodes poc ortodoxos enerven a la seua cap, Alba, la subcomissària amb la qual manté una ambigua relació marcada pels crims... El temps corre en contra seua i l'amenaça aguaita en qualsevol racó de la ciutat. Qui serà el següent?

Una novel·la negra absorbent que es mou entre la mitologia i les llegendes d'Àlaba, l'arqueologia, els secrets de família i la psicologia criminal. Un noir elegant i complex que demostra com els errors del passat poden influir en el present.