lunes, 18 de diciembre de 2017

Novetats (desembre)


"Las ventanas del cielo" de Gonzalo Giner.
Segle xv, Hugo de Covarrubias decideix renunciar a la destinació que el seu pare, un mercader de llanes, li ha marcat. La seua decisió fa que abandone Burgos, però també a Berenguela, la seua íntima amiga, i al seu ambiciós germanastre Damián, que anhela fer-se amb l'empresa familiar. Però tot canvia en descobrir que el seu pare està sent traït. Es veu obligat a fugir per salvar la vida embarcant-se en un balener basc, en el qual coneix a Azerwan, un fascinant home que es defineix com a comptador de llegendes i amb qui compartirà a Àfrica un prometedor negoci de venda de sal.

La venjança li fa escapar de nou, aquesta vegada amb una dona, Ubayda, i un extraordinari falcó, Aylal, a la recerca de la seua veritable destinació: aprendre l'art de les vidrieres.

Una novel·la èpica i d'aventures que es desenvolupa en escenaris tan dispars com el desèrtic nord d'Àfrica, la inexplorada Terranova i algunes de les més puixants ciutats europees de l'època (Bruixes, Lovaina o Burgos) i les seues catedrals, en un temps en el qual les seues velles parets es van ser obrint per convertir-se en autèntics sagraris de cristall, davant els quals els fidels creien sentir-se als peus de les finestres del cel.