viernes, 1 de febrero de 2013

Novetats

" Tantas lágrimas han corrido desde entonces" de Alfons Cervera

Després de la seua novel.la "Esas vidas", que va quedar finalista del Premi Nacional de Narrativa 2010, Alfons Cervera, publica la seua nova novel·la, "Tantas lágrimas han corrido desde entonces", en la que torna a indagar sobre l'estranyament i el dolor que produeïx la mort d'un familiar,  abordant també el sentiment de desarrelament.
 Esta vegada, la referència a la pèrdua d'un ser volgut s'emmarca en l'emigració econòmica a França que en els anys seixanta del passat segle, va deixar buits pobles de l'interior.
Molts d'aquells emigrants es van quedar a França i altres van tornar. En aquell nou espai d'acollida convivien, a estones bé i altres no tant, l'emigració econòmica i l'exili que tanta gent va patir durant la guerra i després de la victòria franquista en 1939."
 El protagonista d'aquesta novel·la torna des d' Orange als Yesares, per a assistir l'enterrament de Teresa, la protagonista de "Esas vidas". Un dia, en que tindrà lloc el retrobament amb molts dels hòmens i dones d'aquells anys, quan xiquets i adults vivien un temps aparentment nou i feliç que al cap i a la fi no podria ser un altre que el del desarrelament.