miércoles, 22 de noviembre de 2017

Novetats (novembre)

"Por encima de la lluvia" de Víctor del Árbol.

Miguel i Helena es coneixen en una residència d'ancians en Tarifa, a una edat en la qual creuen haver-ho viscut tot ja. A Miguel li espanta volar. A Helena li dóna pànic el mar. Els dos tenen fills adults i senten que els han relegat a un plànol gairebé ornamental. El dramàtic suïcidi d'un company de la residència els obre els ulls. No volen passar els seus últims dies recordant i enyorant temps suposadament millors. I junts decidiran emprendre el viatge de les seues vides, en el qual descobriran que res és definitiu mentre queden il·lusions per a perseguir.

Mentrestant, a la llunyana ciutat sueca de Mälmo, la jove Yasmina, filla d'immigrants marroquins i que somia ser cantant, viu atrapada entre la cura del seu autoritari avi Abdul i el menyspreu de la seua mare, per qui Yasmina és una vergonya perquè treballa per a un suec de passat térbol. I viu un romanç secret amb el subcomissari de la Policia sueca, un home major i important.
Aquests tres personatges dibuixen una història sobre el sentit de l'amor i sobre com d'extraordinàries  poden arribar a ser les persones comunes.
Passat, present i futur s'entremesclen en aquest viatge des de Tànger en 1955 fins a Mälmo en 2014, metàfora d'un viatge molt més important: el de viure sempre intensament.