martes, 15 de noviembre de 2016

Novetats en Valencià

«Llegir en valencià, les nostres cançons»

És una col·lecció d’11 llibres que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps amb sucoses històries elaborades a partir d’una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.
Amb «Llegir en valencià, les nostres cançons», ens submergirem en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als paratges de la serra de Mariola o la de les Agulles, que ens permetran passejar per Castelló i gaudir de la flaire marinera del Cabanyal mentre escoltem de fons una melodia tradicional valenciana.
Textos de gran qualitat literària, escrits  per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. Cada narració està dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindreraEl CabanyalAmparito la filla del mestreLa tararaJa ve Cento de ca la nóviaEl sereno i la serenaSerra de MariolaEl tio Pep se’n va a MuroLa lluna, la pruna i A la voreta del mar.

Novetats Juvenil.


"El camino de sherlock" de Andrea Ferrari

Humor, passió i intriga policial es combinen en aquesta magnífica novel·la guardonada amb el Premi Jaen de Narrativa Juvenil.
Francisco Méndez, de catorze anys, té una intel·ligència extraordinària i una passió: els llibres de Sherlock Holmes. No solament sap més que ningú sobre el famós detectiu, sinó que raona com ell. Els seus familiars i amics esperen grans coses de Franc, però eixes expectatives li atabalen i li fan dubtar de si mateix. Tres estranys assassinats perpetrats en el seu barri li posaran a prova i li conduiran per un camí fascinant i alhora perillós.

jueves, 10 de noviembre de 2016

Novetats Juvenil


"Huye sin mirar atrás" de Luis Leante.

El cotxe va anar aconseguint més velocitat i va començar una aventura que mai vaig pensar que viuria als meus quinze anys.
Quan vas a cent quilòmetres per hora dins d'un cotxe, assegues que el que es mou ésel món d'ací fóra i no tu. Però, quan vasa cent vint i no portes cristalls perquè algú ha rebentat d'un tret les dues llunetes, t'assegues com si t'hagueres llançat en paracaigudes des de l'estratosfera sense botelles d'oxigen. 
No és vertigen, ni mareig, ni pànic, ni dolor, és tot açò alhora multiplicat per mil.
 No sabria dir-te la velocitat a la qual anàvem, però t'assegure que em va semblar que estàvem a punt de superar la barrera del so.  
L'aire travessava el vehicle com un huracà. Per un moment vaig témer que la força del vendaval m'alçara del seient i em llançara pel buit de la lluna posterior. «Recorda, quan es fuig, no cal mirar arrere», m'havia dit Héctor.

Novetats

"Mirlo blanco,cisne negro"de Juan Manuel de Prada.

La novel·la més personal de Prada, un ajust de comptes amb el món literari i amb si mateix.
Corre l'any 2008 i un jove autor, Alejandro Ballesteros, que intenta créixer en la literatura, coneix en una festa a un famós i veterà escriptor caigut en desgràcia, Octavio Saldaña, i a la seua dona. A instàncies d'aquesta, el veterà escriptor llig l'obra que el jove acaba de publicar i, prompte, es desfà en elogis cap a ell i cap al seu llibre. Aquest escriptor major, desenganyat de la literatura i d'aqueix món, té un programa en la ràdio i fa molt que no publica. A poc a poc va establint-se una relació entre tots dos autors: el jove, desitjós d'aprendre del mestre, i est, apadrinant-ho. Quan el jove autor acaba la novel·la que està escrivint i li la dóna a llegir al veterà escriptor, es desencadena una història tumultuosa per a tots dos, en la qual també tindran la seua importància les dones dels dos: la del veterà, que exerceix una fascinant atracció en el jove, i la núvia d'aquest, una hostessa que intenta que visca amb els peus en el sòl. I falta una tercera: una poetessa que apareix en la vida del jove i que en el seu moment va mantenir una relació amb el mestre. De companyia de fons, els editors de Ballesteros i Saldaña.

Novetats

"Cuando llega la luz" de Clara Sánchez.

 La esperadísima continuació de "Lo que esconde tu nombre". Més d'1.000.000 de lectors.Pots protegir a qui més vols? No es pot fugir ni oblidar. El passat sempre et troba.
En l'últim any i mig, la vida de Sandra ha donat tota una bolcada. Després d'escapar de les enganyoses xarxes d'un grup d'ancians gens innocents instal·lats en el tranquil poble de Dianium, es trasllada a Madrid al costat del seu fill nounat, Janín. Allunyada del passat, la seua nova vida sembla feliçment canalitzada, però un dia, en arreplegar a Janín de la guarderia, troba una nota anònima en la seua motxilla: «ON ESTÀ EL TEU AMIC JULIÁN?». Després de molt temps sense saber d'ell, Sandra haurà de localitzar-lo i posar-lo sobre avís: algú camina sobre la seua pista i no es detindrà davant res fins a trobar-lo.
Mentrestant, Julián passa els seus dies en la residència Los Tres Olivos. Des que Sandra i ell van posar al descobert el parador de diversos membres de la Hermandad, ell ha seguit obstinat a traure a la llum la cara oculta d'antics nazis instal·lats en la costa llevantina. Ara alguns, ja octogenaris, comparteixen residència amb el vell Julián, qui haurà de conviure amb ells en el més estricte anonimat per a no ser descobert.
Després de "Lo que esconde tu nombre", l'apassionant intriga de "Cuando llega la luz" ens endinsa en una història d'amor i de coratge, de memòria i de culpa, d'esperança i de fortalesa. Un subjugant relat sobre la venjança, els límits del mal i la força que s'amaga, quasi invisible, en el costat més fosc de l'ésser humà.

Novetats

"Bajo la misma estrella" de Jhon Green.

Hazel i a Gus els agradaria tindre vides més corrents. Alguns dirien que no han nascut amb estel, que el seu món és injust. Hazel i Gus són sols adolescents, però si alguna cosa els ha ensenyat el càncer que tots dos pateixen és que no hi ha temps per a lamentacions, perquè, ens agrade o no, solament existeix l'avui i l'ara. I per açò, amb la intenció de fer realitat el desig més gran de Hazel - conéixer al seu escriptor favorit -, creuaran junts l'Atlàntic per a viure una aventura contrarellotge, tan catàrtica com esborronadora. Destinació: Amsterdam, el lloc on resideix l'enigmàtic i malhumorat escriptor, l'única persona que tal volta puga ajudar-los a ordenar les peces de l'enorme puzle del qual formen part... Plena d'agudesa i esperança, "Bajo la misma estrella" és la novel·la que ha catapultat a John Green a l'èxit. Una història que explora quan exquisita, inesperada i tràgica pot ser l'aventura de saber-se viu i de voler a algú.

Novetats

"Un monstruo viene a verme" de Patrick Ness

Mereixedora de nombrosos premis i distincions, "Un monstruo viene a verme" és la novel·la més aclamada de Patrick Ness. Una història emocionant i extraordinària sobre un xiquet, la seua mare malalta i el monstre que ve a visitar-li.


Set minuts després de la mitjanit, Conor desperta i es troba un monstre en la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té quasi totes les nits des que la seua mare va començar l'ardu i incansable tractament. No, aquest monstre és alguna cosa diferent, antic... I vol el més perillós de tot: la veritat.
Maliciosa, divertida i commovedora, "Un monstruo viene a verme" ens parla de la nostra dificultat per a acceptar la pèrdua i dels llaços fràgils però extraordinàriament poderosos que ens uneixen a la vida.
La crítica ha dit...
«Excepcional... Heus ací com hauria de ser sempre la narrativa: aborronadora, lírica i transcendent.»
Meg Rosoff
«Valent i bell, ple de compassió, "Un monstruo viene a verme" fon el dolorós i l'intuïtiu, el simple i el profund. El resultat tremola de vida.» The Independent.

miércoles, 26 de octubre de 2016

Les Tertúlies Literàries Dialògiques Juvenils a la biblioteca.



Els clàssics




Aquest matí s' han celebrat a la biblioteca, les Tertulies Literàries Dialògiques Juvenils.

Es tracta d’una activitat cultural i educativa que es desenvolupa en la biblioteca amb la col.laboració dels mestres del C.P. Juan Carlos I, d’Almenara i pares i mares dels alumnes amb l’objectiu de generar un debat al voltant del contingut i dels temes que es deriven de la lectura d’obres de la literatura clàssica universal. A més de compartir interpretacions i opinions sobre l’argument de cada obra, es posen en comú reflexions sobre, per exemple, la democracia, els drets humans, la violencia, el racisme, ….. o altres aspectos tractats en cada lectura.

D’aquesta manera, amb una tertúlia dialógica es potencien moltes competències:

·         Es fomenta l’habit lector i la lectura en familia

·         S’estableix un diàleg igualitari

·         Estimula el coneixement. 
     Us deixem unes imatges del desenvolupament de l' activitat.


    







martes, 18 de octubre de 2016

La Biblio et recomana

Aquesta setmana s'ha lliurat el Premi Planeta 2016 en la seua LXV Edició, la novel·la afortunada ha estat “Tot això et donaré” de Dolores Rodondo (San Sebastián, 1969).
 L'escriptora va començar en la literatura escrivint relats curts i contes infantils, en 2009 va publicar la seva primera novel·la, “Los privilegios del ángel” a la qual li va seguir “El guardià invisible” primer volum de la trilogia del Batzán que la va convertir en un dels últims grans fenòmens de l'edició espanyola amb més de 600.000 exemplars venuts.
 La trilogia de Baztán està composta pels títols: “El guardián invisible”; “El legado en los huesos”; “Ofrenda en la tormenta” publicats entre 2013 i 2014 per l'Editorial Destino.


 Les novel·les són del gènere negre, i Redondo ha triat ingredients perfectes i alguns d'ells originals i sorprenents. L'assassinat ritual d'unes adolescents, la inspectora foral Amaia Salazar i la seva extraordinària família, la mitologia, les llegendes i tradicions d'Euskal Herria i un paisatge que encisa, Elizondo i la Vall de Baztán, a la zona vascófona de Navarra.
 A la biblioteca tenim la trilogia completa, Vols enganxar-te?

viernes, 14 de octubre de 2016

Entrega de premis de la XXXVIII edició dels concursos culturals de l'Ajuntament d'Almenara


Hui 14 d'octubre de 2016 a les 19:00 h., se celebrarà l'acte de lliurament dels premis de la XXXVIII Edició dels Concursos Culturals de l'Ajuntament d'Almenara:
XXXVIII Concurs de fotografia Vila d’ Almenara, II Saló Internacional Digital.
XXXVIII Premi Joan Fuster de Narrativa.
XXXVIII Premi Pròixita de Poesia. 
L'acte es celebrarà a la nostra Biblioteca. Esteu tots convidats!!!

Més avall us deixem els enllaços perquè podeu descarregar els treballs guanyadors d'aquest any. Esperem que gaudiu de la seua lectura!!!



Treball guanyador de narrativa:
https://drive.google.com/file/d/0B79vk7HvCF9PYkh6TmRDMlR1WjA/view?usp=sharing

Treball guanyador de poesia:
https://drive.google.com/file/d/0B79vk7HvCF9PQ1h1MlQxcV9Felk/view?usp=sharing

martes, 11 de octubre de 2016

Tertúlies Literàries Dialògiques

Dijous 27 d'octubre de 2016 a les 19:00 h.
Reprenem, després de les vacances d'estiu, les tertúlies literàries dialògiques.
Per al que estiga interessat, les tertúlies van dirigides a persones adultes,no importa el nivell d’ estudis, sols es necessita disposar de temps per a lectura, i bona predisposició per tal de dialogar sobre els temes tractats en la novel·la proposada en cada ocasió.
Les tertúlies són un lloc participatiu entre iguals, els membres que la formen són els que elegeixen la novel·la o fragment que es va llegir, i són ells els que escullen l'ordre en què es tractaran els temes que més els han agradat o que consideren que cal destacar sobre l'obra llegida. En definitiva el fil conductor de la tertúlia no el porta una sola persona sinó que es decideix entre tots els membres d' una manera igualitària, les opinions emeses per als participants són valorades d'igual manera per tot el grup.
Aquesta vegada tornem amb un llibre de Doris Lessing, guanyadora del Premi Príncep d'Astúries de les lletres el 2001 i el Premi Nobel de literatura el 2007 entre altres, l'obra de Doris Lessing sembla autobiogràfica, s'inspira sovint en la seua experiència africana, la seua infància i els seus desenganys vitals, socials i polítics, que la van fer feminista, comunista, pacifista i anticolonialista. Els temes plasmats en les seues novel·les se centren en els conflictes culturals, les flagrants injustícies de la desigualtat racial, la contradicció entre la consciència individual i el ben comú.
El títol escollit es "Diario de una buena vecina"escrit a 1983.
A continuació reproduïm el resum oficial de la novel·la: "Janna i Maudie poc o gens tenen en comú. Janna, una dona madura però encara atractiva, dedica tots els seus esforços a una activitat professional que en aparença li permet realitzar-se. Maudie, una velleta encorbada pels anys i els sacrificis, es manté viva gràcies a l'orgull indomable que sovint malmet les seues relacions amb el món. De la trobada entre ambdues naix una relació d'amistat que descobreix el llaç comú entre les dues: una tendresa secreta, tímida i quasi indicible que cerca esplaiar-se i que Doris Lessing perfila amb paraules justes i belles, dignes d'una gran narradora."

 Si estàs interessat a participar, passat per la biblioteca i et facilitarem la lectura del llibre.
 T'esperem!!.