lunes, 18 de diciembre de 2017

Novetats (desembre)


"Tierra de campos" de David Trueba.
Amb l'objectiu d'enterrar al seu pare al poble on va néixer, Daniel emprén un viatge en un vehicle molt particular, un cotxe fúnebre, conduït per un xofer equatorià, pintoresc i xerraire, de la millor estirp còmica. Qui és de debò Dani Mosca? Potser, com sosté ell mateix, és només un tipus que fa cançons, sobretot cançons d'amor. Però és també el nen que va créixer en un barri humil; que va trobar l'amistat més profunda d'aquesta manera accidental en què un troba les grans coses de la vida; que va viatjar i va gaudir del seu ofici en la música fins que la triada clàssica dels excessos (sexe, drogues i rock and roll) va desintegrar el grup que havia format amb els seus amics de l'ànima;  la vida dels quals es va sostenir en un equilibri precari però resistent entre el desig i la realitat.

Aquesta és una novel·la que a estones es llegeix com una cançó. Conté la visió personal d'un temps i uns llocs en els quals Dani Mosca es va construir una identitat pròpia a força d'ideals i somnis, i també d'alguns autoenganys i mentides. Un viatge profund i intens, sensible i directe, on es perceben les petjades i les cicatrius del pas del temps. David Trueba torna a desplegar, sota una estructura poderosa i zigzaguejant, feta de fils que s'entrellacen, el seu prodigiós pols narratiu per projectar una mirada aguda i reflexiva sobre les paradoxes i les perplexitats que envolten la nostra existència i endinsar-se amb lucidesa en el laberint dels afectes i els sentiments. El resultat és un llibre enlluernador en cadascuna de les pàgines del qual palpita la vida.

Novetats (desembre)


"El asesinato de Sócrates" de Marcos Chicot.
Finalista Premi Planeta 2016.
Un filòsof que va canviar el món. Un tenebrós vaticini. Una intriga històrica ambientada al segle més apassionant de la Grècia clàssica.
Grècia, segle v aC.
Un fosc oracle vaticina la mort de Sòcrates.
Un nounat és condemnat a morir pel seu propi pare.
Una guerra aferrissada entre Atenes i Esparta dessagna Grècia.

L'assassinat de Sòcrates recrea magistralment l'època més extraordinària de la nostra història. Mares que lluiten pels seus fills, amors impossibles i soldats tractant de sobreviure s'entrellacen d'una manera fascinant amb els governants, artistes i pensadors que van convertir Grècia en el bressol de la nostra civilització. Al llarg de les pàgines d'aquesta absorbent novel·la, brilla amb llum pròpia la figura inigualable de Sòcrates, l'home la vida del qual i mort ens inspiren des de fa segles, el filòsof que marca un abans i un després en la història de la humanitat.

Novetats (desembre)


"La magia de ser nosotros" de Elísabet Benavent.
Sofia havia cregut que, després de tot el viscut amb Héctor, amb el molt que es van resistir i el dolç que va ser deixar-se portar, tot estava clar. Anaven a començar una vida junts però... la màgia semblava haver-se esvaït.


Una Sofia resignada i un Héctor devastat han d'enfrontar-se a la normalitat de nou, sense allò que havien trobat en l'altre i que els feia brillar. És hora d'acceptar els errors, assumir les conseqüències i emprendre un viatge potser a la recerca de respostes, potser a la recerca del final d'una història que va donar sentit al qual alguns criden destí, però ningú hauria de subestimar el poder de la màgia.



Després de l'èxit imparable dels seus anteriors llibres, Elísabet Benavent, també coneguda com a @betacoqueta, torna amb la bilogía «Sofia», formada per "La màgia de ser Sofía" i "La màgia de ser nosaltres", una història d'amor ...

Novetats (desembre)


"Las ventanas del cielo" de Gonzalo Giner.
Segle xv, Hugo de Covarrubias decideix renunciar a la destinació que el seu pare, un mercader de llanes, li ha marcat. La seua decisió fa que abandone Burgos, però també a Berenguela, la seua íntima amiga, i al seu ambiciós germanastre Damián, que anhela fer-se amb l'empresa familiar. Però tot canvia en descobrir que el seu pare està sent traït. Es veu obligat a fugir per salvar la vida embarcant-se en un balener basc, en el qual coneix a Azerwan, un fascinant home que es defineix com a comptador de llegendes i amb qui compartirà a Àfrica un prometedor negoci de venda de sal.

La venjança li fa escapar de nou, aquesta vegada amb una dona, Ubayda, i un extraordinari falcó, Aylal, a la recerca de la seua veritable destinació: aprendre l'art de les vidrieres.

Una novel·la èpica i d'aventures que es desenvolupa en escenaris tan dispars com el desèrtic nord d'Àfrica, la inexplorada Terranova i algunes de les més puixants ciutats europees de l'època (Bruixes, Lovaina o Burgos) i les seues catedrals, en un temps en el qual les seues velles parets es van ser obrint per convertir-se en autèntics sagraris de cristall, davant els quals els fidels creien sentir-se als peus de les finestres del cel.

Novetats (desembre)


"4321" de Paul Auster.
L'únic fet immutable en la vida de Ferguson és que va nàixer el 3 de març de 1947 en Newark, Nova Jersey. A partir d'aquest moment, diversos camins s'obren davant ell i li portaran a viure quatre vides completament diferents, a créixer i a explorar de formes diferents l'amor, l'amistat, la família, l'art, la política i fins i tot la mort, amb alguns dels esdeveniments que han marcat la segona meitat del segle xx americà com a teló de fons.


I si hagueres actuat d'una altra forma en un moment crucial de la teua vida? 4 3 2 1, la primera novel·la de Paul Auster després de set anys, és un emotiu retrat de tota una generació, un coming of age universal i una saga familiar que explora de manera enlluernadora els límits de l'atzar i les conseqüències de les nostres decisions. Perquè tot succés, per irrellevant que sembla, obri unes possibilitats i tanca unes altres.

jueves, 23 de noviembre de 2017

Novetats (novembre)

"El encanto" de Susana López Rubio.
La memòria d'un lloc on tot era possible… fins que va deixar de ser-ho.
En el port de l'Havana desembarca un matí de principis dels anys 50 un jove asturià, Patricio, sense un altre patrimoni que les seues ganes de menjar-se el món i sense un altre afany que deixar enrere un llogaret encara embolicat en les ombres d'una postguerra interminable.
A la seua trobada surt una ciutat lluminosa i hospitalària en la qual aviat fa amics i on de seguida troba treball en L'Encant, els grans magatzems que són un símbol i l'orgull la ciutat. Patricio comença a ascendir i a ocupar llocs de més responsabilitat que li obren un món nou, però que també atreuen cap a ell moltes enveges.
L'Encant serà també el lloc que propicie la seua trobada amb Gloria, una de les dones més belles i, sens dubte, la més prohibida de tota l'illa, ja que el seu marit és un gàngster implacable dels baixos fons havaners.

miércoles, 22 de noviembre de 2017

Novetats (novembre)

"Lo que te diré cuando te vuelva a ver" de  Albert Espinosa.


La nova novel·la d'Albert Espinosa, "lo que te diré cuando te vuelva a ver", torna a introduir-te al seu particular món a través d'un relat únic, carregat d'emoció i vida. No et deixarà indiferent i t'ajudarà a combatre la por a tenir pors.
«La veritable felicitat consisteix a dormir sense por i despertar sense angoixa.»
Albert Espinosa presenta una narració en la qual un pare i un fill emprenen junts una cerca desesperada i valenta. Una novel·la atrevida, que t'atraparà i emocionarà per la seua originalitat i girs inesperats d'una trama única.

Novetats (novembre)

"Respirar por la herida"de Víctor del Árbol.
Per a Eduardo la vida no té sentit des que va perdre a la seua esposa i a la seua filla en un tràgic accident de cotxe. A partir de llavors, passa els dies immers en un estat depressiu, incapaç de tancar la profunda ferida que li turmenta. Va abandonar la pintura i va passar de ser un artista respectat a convertir-se en víctima de l'alcohol i l'autocompasió. Però la seua vida fa un nou gir quan rep un encàrrec insòlit. Gloria Tagger, una famosa violinista, li demana que pinte el retrat d'Arthur Fernández, un ric empresari responsable de la mort del seu fill i d'una altra xiqueta. Ell, tant com Gloria, necessita comprendre que s'amaga després del seu rostre; esbrinar que pensa, que sent i si es penedeix. A cada pinzellada, i a mesura que cobra forma l'obra, més supura la ferida d'Eduardo. Ha iniciat un viatge del qual tal vegada no podrà tornar...

Novetats (novembre)

"La hermandad"de Marcos Chicot.

La lluita contra un enemic al que ni la mort pot detenir.


Espanya, Actualitat: Elena, Daniel i Irina desenvolupen projectes que exploren els límits del cervell i la possibilitat d'incrementar la seua capacitat. Quan es coneixen a través de Mensa -l'organització més gran de superdotats del món- descobriran que res és el que sembla i que ells són les peces decisives d'una guerra que va començar en Cartago fa 2.500 anys.



Cartago, segle VI aC: Ariadna rep un pergamí amb una notícia que encarna el pitjor dels seus malsons. El missatge inclou un pentàgon invertit, el símbol que tanca l'essència del mal. Immediatament es deslliga una vertiginosa espiral assassina després de la qual s'endevina una ment poderosa i despietada.



Els protagonistes d'ambdues èpoques intentaran descobrir la identitat del seu enemic abans que acabe amb tots ells... però es trobaran amb respostes per les quals no estan preparats.



Una trama impactant, una germanor mil·lenaria, una lluita d' intelectes que determinarà el destí de la humanitat. 

Novetats (novembre)

"Los pacientes del Doctor García" de Almudena Grandes.

Després de la victòria de Franco, el doctor Guillermo García Medina segueix vivint a Madrid sota una identitat falsa. La documentació que el va lliurar de la paredassa va ser un regal del seu millor amic, Manuel Arroyo Benítez, un diplomàtic republicà al qual va salvar la vida en 1937. Creu que mai tornarà a veure'l, però el setembre de 1946, Manuel torna de l'exili amb una missió secreta i perillosa. Pretén infiltrar-se en una organització clandestina, la xarxa d'evasió de criminals de guerra i pròfugs del Tercer Reich que dirigeix des del barri d'Argüelles una dona alemanya i espanyola, nazi i falangista, anomenada Clara Stauffer. Mentre el doctor García es deixa reclutar per ell, el nom d'un altre espanyol es creua en la destinació dels dos amics. Adrián Gallardo Ortega, que va tenir el seu moment de glòria com a boxador professional abans d'allistar-se en la Divisió Blava, per seguir lluitant com a voluntari de les SS i participar en l'última defensa de Berlín, malviu a Alemanya, ignorant que algú pretén suplantar la seua identitat per fugir a l'Argentina de Perón.


Thriller i novel·la d'espies, Los pacientes del doctor García és tal volta la història més internacional i trepidant d'Almudena Grandes, la seua narració més ambiciosa, en la qual connecta esdeveniments reals i desconeguts de la segona guerra mundial i el franquisme, per construir les vides d'uns personatges que no només comparteixen la sort d'Espanya, sinó també la d'Argentina.

Novetats (novembre)

"Rendición" de Ray Loriga.

La guerra dura ja una dècada i ningú sap amb certesa com transcorre, que bàndol va ser l'agressor i quin l'agredit. A la comarca, la vida ha continuat entre el temor a la delació i l'enyorança dels qui van anar al front. Quan arriba el moment d'evacuar la zona per seguretat, ell emprén camí al costat de la seua dona i al nen Julio, que ajuda a esmorteir el dolor per l'absència dels fills soldats.
Un futur protegit sembla esperar-los a la ciutat transparent, on tot és de domini públic i estranyament alegre. Allí els records desapareixen; no existeix intimitat, ni tan sols es pot sentir por. Fins al moment en què la consciència desperta i s'imposa a assumir les conseqüències.

Aquesta novel·la ha estat guardonada amb el XX Premio Alfaguara de Novela que en l'acta del jurat diu el següent: "Una història kafkiana i orwelliana sobre l'autoritat i la manipulació col·lectiva, una paràbola de les nostres societats exposades a la mirada i al judici de tots. A través d'una veu humil i reflexiva amb inesperats cops d'humor, l'autor construeix una rondalla lluminosa sobre el desterrament, la pèrdua, la paternitat i els afectes".

Novetats (novembre)

"El meteorólogo" de Olivier Rolin.

Com a cap del Servei Meteorològic de l'URSSAlekséi Feodósievich Vangengheim es dedica a estudiar les particularitats meteorològiques del vast territori soviètic i a ajudar amb les seues prediccions a la construcció del socialisme. No obstant això, en 1934 serà acusat de traïció al règim i tancat en un camp de treball, convertint-se en una més dels milions de víctimes del terror estalinista. Durant tots els anys en els quals Alekséi va estar pres fins a la seua mort, va dirigir la major part de la seua correspondència a la seua filla, Eleonora, que tenia quatre anys al moment de la seua detenció, i a qui no veuria mai més. El descobriment d'aquesta correspondència va motivar a Olivier Rolin a indagar en les circumstàncies que van envoltar la seua desaparició i tractar de reconstruir la seua vida.
En un estil directe i brillant, Rolin narra la història de Vangengheim, parla de la recuperació (o oblit) de la memòria del període soviètic en la Rússia actual i reflexiona també sobre el buit que el final de la utopia comunista ha deixat a Occident, perquè, com bé diu, «el triomf mundial del capitalisme no s'explicaria sense el terrible final de l'esperança revolucionària».

Novetats (novembre)

"Origen" de Dan Brown.

Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la Universitat Harvard, acudeix al Museu Guggenheim Bilbao per assistir a un transcendental anunci que «canviarà la faç de la ciència per sempre». L'amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari, que s'ha convertit en una figura de renom mundial gràcies als seus visionaris invents tecnològics i a les seues audaces prediccions. Kirsch, un dels alumnes més brillants de Langdon, anys enrere, es disposa a revelar un extraordinari descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat a la humanitat des del principi dels temps.

D'ON VENIM? ON ANEM?

Al cap de poc de començar la presentació, meticulosament orquestrada per Edmond Kirsch i la directora del museu Ambra Vidal, esclata el caos per a sorpresa de centenars de convidats i milions d'espectadors a tot el món. Davant la imminent amenaça que la valuosa troballa es perda per sempre, Langdon i Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i iniciar una carrera contrarellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret de Kirsch.

ORIGEN es desenvolupa íntegrament a Espanya. Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla són els escenaris principals en els quals transcorre la nova aventura de Robert Langdon. De la mà de l'autor de "El Código Da Vinci", el lector recorrerà escenaris com el Monestir de Montserrat, la Casa Milà (La Pedrera), la Sagrada Família, el Museu Guggenheim Bilbao, el Palau Real o la Catedral de Sevilla.

Com ja va succeir amb París en "El codigo Da Vinci", amb Roma en "Ángeles y demonios" o amb Florència en "Inferno", els escenaris de les novel·les de Dan Brown sempre han estat un element clau en les seues trames.

Novetats (novembre)

"Por encima de la lluvia" de Víctor del Árbol.

Miguel i Helena es coneixen en una residència d'ancians en Tarifa, a una edat en la qual creuen haver-ho viscut tot ja. A Miguel li espanta volar. A Helena li dóna pànic el mar. Els dos tenen fills adults i senten que els han relegat a un plànol gairebé ornamental. El dramàtic suïcidi d'un company de la residència els obre els ulls. No volen passar els seus últims dies recordant i enyorant temps suposadament millors. I junts decidiran emprendre el viatge de les seues vides, en el qual descobriran que res és definitiu mentre queden il·lusions per a perseguir.

Mentrestant, a la llunyana ciutat sueca de Mälmo, la jove Yasmina, filla d'immigrants marroquins i que somia ser cantant, viu atrapada entre la cura del seu autoritari avi Abdul i el menyspreu de la seua mare, per qui Yasmina és una vergonya perquè treballa per a un suec de passat térbol. I viu un romanç secret amb el subcomissari de la Policia sueca, un home major i important.
Aquests tres personatges dibuixen una història sobre el sentit de l'amor i sobre com d'extraordinàries  poden arribar a ser les persones comunes.
Passat, present i futur s'entremesclen en aquest viatge des de Tànger en 1955 fins a Mälmo en 2014, metàfora d'un viatge molt més important: el de viure sempre intensament.

Novetats (novembre)

"Más allá del invierno"de Isabel Allende.

Isabel Allende parteix de la cèlebre cita d'Albert Camus -«enmig de l'hivern vaig aprendre per fi que hi havia en mi un estiu invencible»- per urdir una trama que presenta la geografia humana d'uns personatges propis de l'Amèrica d'avui que es troben «en el més profund hivern de les seues vides»: una xilena, una jove guatemalenca il·legal i un madur nord-americà. Els tres sobreviuen a un terrible temporal de neu que cau en ple hivern sobre Nova York i acaben aprenent que més enllà de l'hivern hi ha lloc per a l'amor inesperat i per a l'estiu invencible que sempre ofereix la vida si més no s'espera.


Més enllà de l'hivern és una de les històries més personals d'Isabel Allende: una obra absolutament actual que aborda la realitat de l'emigració i la identitat de l'Amèrica d'avui a través d'uns personatges que troben l'esperança en l'amor i en les segones oportunitats.

Novetats (novembre)

"Niebla en Tánger"de Cristina López Barrio.

El 24 de desembre de 1951 Paul Dingle va desaparéixer en el port de Tànger sense que s'arribés a saber què va ser d'ell. Seixanta-quatre anys després, Flora Gascón sospita que és el mateix home amb el qual ha tingut una aventura a Madrid i del que s'ha enamorat. El nexe entre ells: "Niebla en Tánger", la novel·la que Paul tenia sobre la seua tauleta de nit.


Flora viatjarà fins a aquesta ciutat màgica i plena de secrets a la recerca de l'autora de la novel·la, l'única que pot dir-li qui és en veritat el seu amant i com trobar-lo. Prompte s'adona que és ella mateixa qui ha d'escriure el final de la història, perquè en aquesta aventura també està en joc la seua identitat; és un viatge al fons de si mateixa.

Niebla en Tánger és una bella història d'amor i misteri en una ciutat cosmopolita i màgica, amb un passat fascinant que embolicarà al lector.

Novetats (novembre)

"El fuego invisible" de Javier Sierra.
Ja tenim a la biblioteca la novel·la de l'ultim guanyador del Premi Planeta, aquesta és la ressenya del llibre.

"David Sales, un prometedor lingüista del Trinity Collage de Dublín, es troba, després d'aterrar a Madrid per passar les seues vacances, amb Victoria Goodman, una vella amiga dels seus avis i amb la seua jove ajudant, una misteriosa historiadora de l'art. Eixe fet trastocarà els seus plans i l'empenyerà a una sorprenent carrera per esbrinar què ha succeït amb una dels alumnes de l'escola de literatura que regenta lady Goodman. Per a la seua sorpresa, la clau sembla amagar-se en el mite del grial i la seua vinculació amb Espanya.

Remotes esglésies romàniques dels Pirineus, col·leccions d'art a Barcelona, llibres antics i estranys codis en pedra s'alineen en una trama plena d'intriga que ens farà pensar sobre l'origen de tota inspiració, literatura i art veritables."


Novetats (novembre)

"Escrito en el agua"de Paula Hawkins.


Després de captivar a vint milions de lectors a tot el món amb "La chica del tren", Paula Hawkins torna amb una apassionant novel·la sobre les històries que ens expliquem en recordar el nostre passat i el seu poder per destruir-nos.
Pocs dies abans de morir, Nel Abbott va estar cridant a la seua germana, però Jules no va agafar el telèfon, va ignorar les seues súpliques d'ajuda. Ara Nel està morta. Diuen que va saltar al riu. I Jules es veu arrossegada al petit poble dels estius de la seua infància, un lloc del qual creia haver escapat, per cuidar de l'adolescent que la seua germana deixa enrere. Però Jules té por. Molta por. Por a l'aigua, por dels seus records enterrats llarg temps enrere, i por, sobretot, de la seua certesa que Nel mai hauria saltat...

Novetats (novembre)


"El silencio de la ciudad blanca" de Eva Gª. Sáenz de Urturi.
Tasio Ortiz de Zárate, el brillant arqueòleg condemnat pels estranys assassinats que aterraren la tranquil·la ciutat de Vitòria fa dues dècades, està a punt de sortir de presó en el seu primer permís quan els crims es reprenen de nou: en l'emblemàtica Catedral Vella de Vitòria, una parella de vint anys apareix nua i morta per picades d'abella en la gola. Poc després, una altra parella de vint-i-cinc anys és assassinada a la Casa del Cordó, un conegut edifici medieval.

El jove inspector Unai López de Ayala —àlies Kraken—, expert en perfils criminals, està obsessionat amb prevenir els crims abans que ocórreguen, una tragèdia personal encara fresca no li permet encarar el cas com un més. Els seus mètodes poc ortodoxos enerven a la seua cap, Alba, la subcomissària amb la qual manté una ambigua relació marcada pels crims... El temps corre en contra seua i l'amenaça aguaita en qualsevol racó de la ciutat. Qui serà el següent?

Una novel·la negra absorbent que es mou entre la mitologia i les llegendes d'Àlaba, l'arqueologia, els secrets de família i la psicologia criminal. Un noir elegant i complex que demostra com els errors del passat poden influir en el present.

Novetats (novembre)

"Los ritos del Agua" de Eva Gª Sáenz de Urturi.
Segona part de la trilogia de la Ciutat Blanca.

Ana Belén Liaño, la primera núvia de Kraken, apareix assassinada. La dona estava embarassada i va ser executada segons un ritual de fa 2600 anys: cremada, penjada i submergida en un calder de l'Edat del Bronze.

1992. Unai i els seus tres millors amics treballen en la reconstrucció d'un poblat càntabre. Allí coneixen a una enigmàtica dibuixant de còmics, a la qual els quatre consideren el seu primer amor.

2016. Kraken ha de detenir a un assassí que imita els Ritus de l'Aigua en llocs sagrats del País Basc i Cantàbria les víctimes del qual són persones que esperen un fill. La subcomissària Díaz de Salvatierra està embarassada, però sobre la paternitat hi ha un dubte de terribles conseqüències. Si Kraken és el pare, es convertirà en un més de la llista d'amenaçats pels Ritus de l'Aigua

Novetats (novembre)

"Berta Isla" de Javier Marías.
Molt joves es van conéixer Berta Illa i Tomás Nevinson a Madrid, i molt ràpida va ser la seua determinació de passar la vida junts, sense sospitar que els esperava una convivència intermitent i després una desaparició. Tomàs, mig espanyol i mig anglés, és un superdotat per a les llengües i els accents, i això fa que, durant els seus estudis a Oxford, la Corona pose els seus ulls en ell. Un dia qualsevol, «un dia estúpid» que es podria haver estalviat, condicionarà la resta de la seua existència, així com la de la seua dona.

Berta Isla és l'envoltant i apassionant història d'una espera i d'una evolució, la del seu protagonista. També de la fragilitat i la tenacitat d'una relació amorosa condemnada al secret i a l'ocultació, al fingiment i a la conjectura, i en última instància al ressentiment barrejat amb la lleialtat.
O, com diu una cita de Dickens cap al final del llibre, és la mostra que «cada cor palpitant és un secret per al cor més proper, el que dormita i batega al seu costat». I és també la història dels qui volen parar desgràcies i intervenir en l'univers, per acabar trobant-se desterrats d'ell.

jueves, 2 de noviembre de 2017

Espanta la por! 2017

Aquest any en la Biblioteca Municipal d'Almenara "Joan Fuster", estem participant en el projecte del Museu Valencià d'Etnologia, Espanta la por!: Per Tots Sants monstres valencians.
Espanta la por! és un projecte de foment de la lectura amb els següents objectius:
- Difondre l'imaginari popular valencià sobre la por
- Fomentar la lectura i el coneixement de la literatura popular valenciana
- Promoure l'ús de les biblioteques
- Treballar l'emoció de la por
- Propiciar la recopilació local de llegendes i rondalles.

Des del dia 12 d'octubre els  alumnes del CEIP Juan Carlos I, han estat venint a visitar-nos per a descobrir a través de contacontes els més típics i terrorífics personatges de les històries i rondalles de la literatura valenciana.


Cada classe ha pogut gaudir d'algun d'aquests contes:“Peret i Marieta”, “el Drac del Patriarca”, “Marieta, ja estic ací”, “l’Home del Sac”, “I Queixalets també” i “Nit d’Ànimes”.





A més el 7 de novembre tindrem una jornada molt especial en la que Rebombori Cultural ens ajudarà a conéixer als monstres valencians a través dels personatges oficials d' Espanta la por!! 2017. Us deixem un avanç de què passarà!



lunes, 30 de octubre de 2017

Novetats Infantil- El racó de les Emocions



Com ja sabeu a la biblioteca estem adquirint una selecció de llibres per a poder ajudar als pares i mares ensenyar als seus fills/es a enfrontar-se als seus sentiments i pensaments, i situacions i problemes que els puguen sorgir al dia a dia i resoldre'ls amb una actitud positiva.

Cuentos para educar con inteligencia emocional de Clara Peñalver i Sara Sánchez. Un llibre amb contes adaptats per a cada tipus de xiquet.
Yo voto por mi: la campaña electoral de los animales de Martin Baltscheit. Un llibre sobre la democràcia i la convivència amb els altres individus.
No soy perfecta, de Jimmy Liao. Per a aprendre a acceptar-se a un mateix.
El buit, d' Anna Llenas un llibre sobre la capacitat de sobreposar-se a l' adversitat i trobar sentit a les coses.
¿Que viene despues de mil? d' Anette Bley per a aprendre a enfrontar-se a l'absència després de la mort.
Pomelo es feliz  de Ramona Badescu per a resoldre situacions conflictives d' una manera positiva.
Malena Ballena de Davide Cali tracta sobre l'autoconeixement, autocontrol i la confiança en si mateix.



martes, 19 de septiembre de 2017

Novetats

"La hora de despertarnos juntos" de Kirmen Uribe
Sinopsi: "A Karmele Urresti la guerra civil la sorprén en la seua Ondarroa natal. Mentre la població fuig a l'exili, ella decideix quedar-se guarint als ferits i tractant d'alliberar al seu pare, que ha sigut empresonat. Al final de la guerra ha d'abandonar la seua terra i partir cap a França, on passa a formar part de l'ambaixada cultural basca. Allí coneix al que serà el seu marit, el músic Txomin Letamendi. Junts recorren mitja Europa fins que, a punt de caure París en mans dels alemanys, fugen a Veneçuela.
Però la Història irromp de nou en la seua vida. Quan Txomin decideix sumar-se als serveis secrets bascos, la família torna en plena Segona Guerra Mundial a Europa, on ell realitza labors d'espionatge contra els nazis fins que és capturat a Barcelona, sota una dictadura a la qual no sobreviurà. Karmele haurà d'arriscar-se i partir, sola aquesta vegada, amb l'esperança cega de qui deixa arrere el més preuat.
La gran novel·la sobre la història basca, espanyola i europea del segle xx fins als nostres dies."